BEDRIFTSTEKNOLOGI

Storbritannia: Slagmark for teleleverandører

Flere britiske mobiloperatører skal bygge ut mobilnettene for flere milliarder kroner de nærmeste årene. Orange alene planlegger investeringer på nesten 10 milliarder kroner over tre år. Dermed er også kampen mellom utstyrsleverandørene i gang, der finske Nokia og svenske Ericsson ligger i tetsjiktet.

Frode Eriksen
20. aug. 1997 - 15:22

Ericsson og Nokia har så langt dominert det britiske mobilmarkedet, mens aktører som Siemens og Nordtel (Canada) er representert blant leverandørene i mindre grad.

Nå er det Orange som har lansert sine nye investeringsplaner og dette blir fulgt opp av de andre mobiloperatørene, Cellnet, Vodafone og One2One. Cellnet og Vodafone hadde før Orange kom med sine planer lagt opp til en investeringstakt på vel tre milliarder krone hvert år fram til tusenårsskiftet.

Vodafone har hatt Ericsson som hovedleverandør, mens Cellnet har to mobilnett med fire leverandører, deriblant Ericsson.

Nokia undertegnet i slutten av juli en gigantavtale med Cellnet om utbygging av selskapets GSM-nett for vel 1,3 milliarder kroner.

Storbritannia er Europas nest største mobilmarked med vel 7,5 millioner abonnenter. Vodafone og Cellnet er den største på markedet med 2,9 og 2,6 millioner abonnenter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.