AVTALER & KONTRAKTER

Store avtaler innen olje- og gass

Bransjen etterspør dokumentforvaltning fra Software Innovation.

Software Innovation håper at flere olje- og gasselskaper gjør som DNO og RWE Dea, og skaffer seg ProArc. (Arkivfotoet viser Statoil-plattformen Sleipner T, 29. april 2009.)
Software Innovation håper at flere olje- og gasselskaper gjør som DNO og RWE Dea, og skaffer seg ProArc. (Arkivfotoet viser Statoil-plattformen Sleipner T, 29. april 2009.) Bilde: Heidi Wideroe/Bloomberg via Getty Images / All Over Press
8. mai 2013 - 15:43

Software Innovation melder at de har landet to viktige avtaler innen olje- og gass, med henholdsvis Det norske oljeselskap (DNO) og RWE Dea Norge. Begge gjelder dokumentforvalteren ProArc, en løsning i kategorien «ECM», det vil si «enterprise content management».

DNO skal bruke ProArc til å kvalitetssikre dokumentasjon i utbyggingen av Ivar Aasen-feltet.

RWE Dea skal bruke ProArc til å sikre kontroll over dokumentflyt i utbyggingen av et nytt gassfelt i Norskehavet.

Administrerende direktør Torstein Harildstad sier avtalene er et viktig steg på veien for å bli den foretrukne ECM-leverandøren til olje- og gassindustrien på norsk sokkel.

Han viser til en konjunkturrapport fra interesseorganisasjonen Norsk olje og gass der det forventes investeringer på 184 milliarder kroner i år. Deres prognose går ut på økte investeringer i kommende år, til 205 milliarder kroner i 2017.

Det varsler blant annet et godt marked også innen IT-løsninger for blant annet dokumentforvaltning og prosjektstyring.

Harildstad viser til en fersk undersøkelse blant medlemsbedriftene i interesseorganisasjonen Subsea Valley, som bekrefter denne antakelsen. Flere etterlyser systemer for å effektivisere og kvalitetssikre prosesser knyttet til dokumentproduksjon og -forvaltning.

– De trenger løsninger for å skape en effektiv arbeidsflyt, slik at de kan fokusere på kjerneoppgaver snarere enn å bruke tid på dokumenthåndtering.

ProArc økte lisenssalget med 42 prosent fra 2011 til 2012. Løsningen er nå i bruk hos rundt 150 selskaper. Etterspørselen fikk Software Innovation til å doble salg- og konsulentstaben knyttet til produktet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.