ANALYSER

Store bedrifter bør ikke hoppe over Vista

Analyseselskapet Gartner advarer mot å vente på neste versjon av Windows.

10. des. 2007 - 07:39

Analyseselskapet Gartner har ved flere anledninger kommet med kritiske bemerkninger til Microsofts nyeste operativsystem, Windows Vista. Gartner mente blant annet at operativsystemet ville bli ytterligere forsinket, da de mente det ikke var ferdig ved lanseringstidspunktet.

Det tok lang tid fra Windows Xp ble lansert, til WIndows Vista første gang ble tilgjengelig for litt over et år siden. Microsoft har bestemt seg for å sørge for at slike store opphold ikke gjentar seg, og de skal derfor lansere nye versjoner i hyppigere frekvenser.

Det kan friste mange bedrifter til å stå over Vista, og heller vente på den kommende Windows 7, men det advarer analyseselskapet Gartner i mot.

- Organisasjoner som prøvde å hoppe over Windows 98, Windows 2000 og Windows Xp hadde ofte problemer med støtte fra tredjepartsleverandører, og de måtte gjerne gjøre en hastemigrering til nytt operativsystem. Organisasjoner som prøver å hoppe over Windows Vista vil trolig oppleve de samme problemene, sier Michael Silver, sjefsanalytiker i Gartner, til CNet News.

Selv om Microsoft vil gi support til forretningsversjonene av Windows i minst 10 år, og selv om det forventes at Windows Xp vil få nye sikkerhetsfikser helt frem til 2014, så er det mange programvareleverandører som ikke vil støtte Windows Xp med sine applikasjoner så lenge, mener Gartner. Analyseselskapet tror selskapene vil begynne å droppe XP-støtte allerede tidlig i 2010 og at innen 2012 vil mange droppe støtte for Xp i nye programvareversjoner.

Microsoft skal etter planen levere Windows 7 tre år etter Vista-lanseringen i fjor, men det er Gartner langt fra trygg på at vil skje. Microsoft har rett og slett et dårlig rykte når det gjelder å levere nye operativsystem i henhold til egen oppsatt tidsplan.

Hvis Windows 7 blir forsinket, vil det få konsekvenser for store bedrifter som forsøker å hoppe over Vista, mener Gartner. Da kan de i praksis bli tvunget til å oppgradere til Windows 7 før den er moden nok, alternativt bli nødt til å hasteoppgradere til Windows Vista på et sent tidspunkt.

Gartner skiller på hva store bedrifter bør gjøre, og hva mindre selskaper trenger å tenke på i forhold til Vista og Windows 7. Mindre selskaper er ikke like komplekse, og for de kan det være enklere å vente for så å flytte over alle maskiner til Windows 7 på relativt kort tid.

Store bedrifter derimot, bør ifølge Gartner ta spranget til Windows Vista når de selv er klar for det.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.