Store Blå med trådløse direktebeskjeder

IBM lanserer Instant Messaging (IM) for mobile terminaler. Håpet er at IM skal bli mer brukt i bedriftsmarkedet etter revolusjonen på PC-en.

IBM lanserer Instant Messaging (IM) for mobile terminaler. Håpet er at IM skal bli mer brukt i bedriftsmarkedet etter revolusjonen på PC-en.

Instant Messaging har vært en killer-app på den private PC, enten det er på jobben eller i hjemmet. Men nå spåes det at denne typen elektronisk kommunikasjon også vil erobre den forretningskritiske arena.

Dette har IBM tatt konsekvensen av, og lanserer nå en tjeneste for brukere av e-mail i Lotus Notes som brukes av anslagsvis 80 millioner brukere verden over, som tar IM over på den mobile arena.

Tjenesten skal kunne brukes på både mobiltelefoner, håndholdte og andre bærbare terminaler.

Det er også kjent at Microsoft skal integrere IM inn i det nye Windows XP, som lanseres til høsten.

- Vi ser allerede mer og mer bruk av IM på arbeidsplasser. IM på trådløse vil være en naturlig forlengelse av dette, og bedriftene vil bli mer konfortable med tjenestene etter hvert som sikkerhetsnivået stiger, sier Joe Laszlo, analytiker i Jupiter Research, til den amerikanske nyhetstjenesten Cnet News.

Det har nettopp vært sikkerhets-spørsmålene som har stått i fokus når bedrifter har evaluert integrering av IM-tjenester i sine nettverk, melder den amerikanske nettavisen og melder om tilfeller den siste tiden hvor hundrevis av sider med IM-beskjeder ble spredt ut på nettet.

Men IBM mener at tjenesten de leverer har en hel annen grad av sikkerhet enn det som er vanlig for slike tjenester, også innenfor mobil kommunikasjon.

IBMs tjenester skal inngå i det som har fått navnet "Sametime Everyplace."

Til toppen