Store danske mobilambisjoner

Tele Danmark vurderer i dag 10 nye mobilprosjekt rundt om i Europa. Men selskapet varsler at det kan tenke seg å trekke seg fra auksjonen av de tyske mobillisensene om prisen skulle bli for høy.

Konsernsjef i Tele Danmark, Henning Dyremose sier at han egentlig er glad for at danske myndigheter var så trege med tildelingen av nye mobillisenser slik at en slipper unna den vanvittige prisingen en har sett på UMTS-lisenser i Storbrtannia.

- Vi tror det er best med en "beauty contest", uten noen form for auksjon, sier han, og tror på et mer normalt prisleie når de fire danske mobillisensene auksjoneres ut neste år.

Han mener auksjon bare gavner finansministren, noe han selv vet etter å ha vært statsråd i Danmark i sju år, blant annet som finansminister.- Den britiske finansminister fikk inn 44 ganger budsjettet på mobillisensauksjonen.

Om Tele Danmarks egne ambisjoner sier Dyremose at han ikke har noen fast ramme på selskapets mobilprosjekter. - dette avhenger av forretningsmulighetene. Er prosjektet bra ordner vi finansieringen.

Men allerede nå varsler han at prisen kan tenkes så bli for drøy i Tyskland som skal auksjonere ut 4 eller 5 mobillisenser i løpet av et par måneder.

- Vi kan tenke oss å trekke oss fra den auksjonen, på grunn av forventninger om et høyt prisnivå, sier Dyremose.

Til toppen