Store deler av teletilsynet skiftes ut

Post- og teletilsynet ansatter nå i rekordtempo for å erstatte alle de erfarne hodene som ikke blir med til Lillesand neste år.

Post- og teletilsynet ansatter nå i rekordtempo for å erstatte alle de erfarne hodene som ikke blir med til Lillesand neste år.

Flyttingen av tilsynet som skal passe på norsk telebransje til Lillesand fører nå til at de erfarne ansatte renner ut.

Det ble tidlig klart at Stortingets vedtak om en flytting av Post- og teletilsynet til Lillesand ville tappe tilsynet for veldig mange erfarne ansatte. Og få har skiftet mening siden i fjor.

Fremdeles er det bare en håndfull ansatte som helt sikkert skal bli med videre - disse er nå på husjakt og skal flytte permanent til Lillesand når tilsynet flytter i mai til neste år.

Etter flere utsettelser er bygget i Lillesand endelig under oppføring og flyttinger skal skje i mai, forteller informasjonssjef Ann Marie Storli.

    Les også:

Så kommer en gruppe på 20-25 stykker som skal ukependle med en overgangsordning i opp til to år. Mange av disse leter trolig etter jobber i Oslo, men fortsetter inntil de finner seg noe annet.

Men hele 80 av 140 ansatte har enten allerede sluttet eller skal slutte. Hvor mange av disse som allerede har forlatt tilsynet har ikke Storli oversikt over.

Tilsynet ansetter derfor nye erstattere for harde livet og har så langt signert kontrakter med rundt 70 nye. Disse har alle fått jobb i Oslo og skal flytte sammen med tilsynet i mai. En mindre gruppe av disse bor i dag i Lillesand og ukependler til Oslo.

Når så mange skal flytte blir en erfaren ledelse enda viktigere, både for å lede og lære opp de nye. Men hvor mange av lederne tilsynet får beholde er uklart.

Toppsjef Willy Jensen skal pendle, men hvor lenge han skal gjøre dette er uklart. Og av de seks avdelingsdirektøreren er det bare en, Geir Jan Sundal, sjef for frevensavdelingen som skal flytte til Lillesand.

- Flere av avdelingsdirektørene kommer til å pendle og være med hvert fall en stund, forteller Storli til digi.no

Til toppen