TELEKOM

Store endringer i Telenor

Kristin Skogen Lund og en rekke andre får nye oppgaver av Jon Fredrik Baksaas.

Kristin Skogen Lund (t.v), Berit Svendsen og Hilde Tonne har alle fått nye oppgaver i Telenor.
Kristin Skogen Lund (t.v), Berit Svendsen og Hilde Tonne har alle fått nye oppgaver i Telenor. Bilde: Telenor
14. sep. 2011 - 09:16

Onsdag morgen melder Telenor at de gjennomfører en rekke endringer i sin organisasjonsstruktur. Årsaken er at selskapet vil «styrke sin ledende internasjonale posisjon i det raskt voksende markedet for telekommunikasjonstjenester.»

Den viktigste endringen er at enheten Digital Services blir etablert.

Nye oppgaver for Skogen Lund

–I et marked som i stadig større grad domineres av smarttelefoner og andre tilkoblede enheter som kommuniserer via høyhastighets mobilnett skal selskapet skal levere nye, attraktive nettbaserte tjenester. Telenor vil møte konkurransen fra både nye og eksisterende aktører i markedet ved å utvikle tjenester som utnytter selskapets nettverksteknologi og bransjekunnskap, melder Telenor.

Det er Kristin Skogen Lund, som til nå har ledet Telenor Nordic, som skal etablere og lede denne virksomheten. Blant annet vil Telenors nye videotjeneste, Comoyo, bli lagt inn i denne enheten.

Den andre gruppen som blir etablert har fått navnet Group Industrial Development, som skal styrke industrialiseringen og effektivisering i Telenor.

Vil styrke innovasjon

–I løpet av det siste tiåret har Telenor bygget en omfattende kundebase og blitt en av de ledende operatørene i verden. Ved å strømlinjeforme tjenestene og hente ut synergieffekter på tvers av de 11 markedene Telenor opererer i, kan selskapet tilby enda mer verdifulle tjenester til sine 130 millioner kunder, forklarer Telenor.

Det er Hilde Tonne, som til nå har hatt en lederposisjon i Telenor Asia, som skal etablere og lede denne enheten.

–Organisasjonsendringene skal gjøre Telenor i bedre stand til å levere innovasjon og til å utnytte de mulighetene vi ser i årene fremover. Basert på vår kjernekompetanse og unike markedsposisjon vil vi med disse endringene tilføre ny energi til våre medarbeidere. Telenor som selskap er helt avhengig av våre dyktige medarbeidere og vi ønsker gjennom disse organisasjonsendringene å tilføre dem kraften og retningen de trenger for å lykkes, både lokalt og globalt, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor.

Han sier videre at etableringen av Telenors Corporate Development, som ledes av Morten Karlsen Sørby, har vært basisen for hvordan Telenor har tenkt sin plattform for det selskapet kaller global innovasjon og industrialisering.

Berit Svendsen tilbake

–Vi gjør tre viktige endringer i Telenors toppledelse: Hilde Tonne skal lede Telenors industrialisering på tvers av markeder og forretningsområder, Kristin Skogen Lund skal lede innovasjonsarbeidet på global basis, og Berit Svendsen skal lede det strategisk viktige norske hjemmemarkedet, sier Jon Fredrik Baksaas.

Svendsen blir dermed flyttet fra Conax, Telenorselskapet hun har ledet siden 2008, til å ta over ansvaret for den norske delen av Telenor. Hun vil rapportere direkte til Baksaas, mens Kristin Skogen Lund, i tillegg til sine nye oppgaver, vil ha ansvar for Telenors svenske og danske virksomheter i tillegg til Telenor Broadcast.

Ragnar Kårhus, avtroppende leder for Telenor i Norge, får ansvaret for initiativ på tvers av Telenors markeder i den nye Group Industrial Development-enheten.

–Jeg ønsker også å benytte muligheten til å takke Ragnar Kårhus for hans betydelige innsats som leder av Telenor i Norge siden 2007. Jeg er sikker på at han vil fortsette å spille en sentral rolle i konsernets industrialisering i årene som kommer, sier Jon Fredrik Baksaas i en pressemelding.

På denne lenken finner du den nye konsernledelsen i Telenor.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.