Store forskjeller på fildelingsprogrammene

Hvis du skal dele filer over Internett, kan du velge mellom en rekke alternative programmer. digi.no gir deg her oversikten. Her er WinMX:

Hvis du skal dele filer over Internett, kan du velge mellom en rekke alternative programmer. digi.no gir deg her oversikten. Her er WinMX:

Skal du dele filer over Internett, har digi.no/DinSide funnet 11 forskjellige systemer som varierer i brukervennlighet, muligheter og fart. Vi vil i tiden fremover gå igjennom de 11 alternativene for å belyse fordeler og ulemper.

Hvilket program du ønsker å bruke, vil variere ut i fra funksjonalitet. Det kan også være at du ikke får et av programmene til å fungere på grunn av brannmur-problematikk.

Som en oppstart på denne serien om fildelingsprogrammer presenterer vi i dag WinMX.

WinMX
Flere klienter: Nei, skal du koble deg opp mot WinMX-brukere, må du bruke WInMX-programmet

Funksjoner: Meget kraftig program. Du logger deg rett på - programmet husker brukernavn, men pålogging kan ta litt tid - vent på grønt lys.

Du kan søke på alle forskjellige typer filer - både som andre WinMX-brukere har lagt ut og som ligger på OpenNapigator-nettet. Detaljstyr ned- og opplastning og lage køer for å administrere linjebelastningen. Du får også informasjon om køer fra dem du laster ned fra.

Du kan dessuten be programmet om å finne alternative nedlastningsmuligheter for filene du har spurt etter.

Brukervennlighet: Du får et hav av funksjoner - og et hav av knapper. Litt klønete utformet med knapper som bare er stablet i en stor klump. Men søkegrensesnittet er brukervennlig og forteller deg om nedlastningsfart og antall brukere i køen. Du kan også avbryte og gjenoppta nedlastninger senere.

Farer: WinMX-systemer viser ikke annonser og lar ikke andre brukere sende deg annonser og tilbud. Men som alle andre programmer er du utsatt for virusfare når du laster ned filer. Bruk derfor alltid en virusskanner.

Det følger ikke med andre programmer og tillegg som endrer på systemet ditt i WinMX.
Her kan du laste ned WinMX

Til toppen