RESULTATERFINANS

Store forventninger til Ask

Forventninger om et knallsterkt marked dro Ask-aksjen til nok en ny toppnotering i et marked uten de helt store utslagene. Heller ikke positive arbeidsledighetstall fra USA klarte å få særlige fart på indeksene på Oslo Børs.

Eirik Flaa
6. feb. 1998 - 19:20

For andre dag på rad var tendensen i IT-indeksen uklar, uten de helt store utslagene. Dagen endte med en marginal oppgang på 0,2 prosent til 1.268,25 poeng - beskjedent tatt i betraktning de positive arbeidsledighetstall fra USA som ble servert det norske markedet i 14:30-tiden fredag.

Tandberg Data presenterte resultatene fredag og endte opp 2,1 prosent til 74 kroner.

- Alle venter på virkningen av OEM-avtalene som ble inngått i høst. Denne effekten vil komme i 1998, sier en analytiker til digi.no. Analytikeren mener forøvrig at resultatene fra Tandberg Data bra med tanke på at selskapet fortsatt har beholdt sine svært gode marginer.

For Tandberg Datas tidligere søsterselskap, Ask ASA, ble det også oppgang fredag. Aksjen økte med nye 1 krone og med en sluttnotering på 73 kroner, ble det dermed andre dag på rad med toppnotering for projektorprodusenten.

- Oppgangen skyldes forventninger til resultatet, som ligger an til å bli veldig bra. Jeg mener likevel at prisingen av dette selskapet er i høyeste laget, sier analytikeren som forklarer sitt ståsted med at selskapet opererer i en svært konkurranseutsatt nisje der mange sterke nye konkurrenter er på vei opp.

- Det virker som om selskapet flyter litt på den anerkjennelse produktene fikk i pressen i sommer, men nå har det dukket opp en rekke konkurrerende produkter som er både er mer lyssterke og mindre i omfang. På sikt tror jeg selskapet kan få problemer med å forsvare dagens kurs, sier analytikeren.

PC-Systemer meldte om delvis oppkjøp av programvarehuset EMData, men nyheten gjorde ikke store utslag for aksjekursen i selskapet. Aksjen endte ned 30 øre til 18 kroner og etter flere uker med oppgang ser det nå ut til at kursen noenlunde har stabilisert seg på dette nivået.

Aktiviteten på Oslo Børs var lav på begynnelsen av dagen, men tok seg kraftig opp på ettermiddagen. Totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1.496,8 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.