Store forventninger til enorm elektronikkmesse

Det er ventet mange spennende produktlanseringer under verdens største messe for forbrukerelektronikk.

Det er ventet mange spennende produktlanseringer under verdens største messe for forbrukerelektronikk.

Consumer Electronics Show (CES) er for mange årets største begivenhet. Her vises det fram nye og kommende elektronikkprodukter rettet mot forbrukere. Årets utstilling, som offisielt åpner den 5. januar, er intet unntak. Messen vil trolig ha mer enn 2500 utstiller og 130.000 bransjedeltakere.

Enkelte detaljer om en rekke nyheter er allerede blitt lekket. I tillegg er det rimelig sikkert at det kommer annonseringer fra Intel om stueplattform, VIIV, og om selskapets nye prosessorer for bærbare PC-er. Det ventes også annonseringer relatert til DVD-etterfølgerne HD DVD og Blu-ray Disc.

Konkrete produktlanseringer inkluderer blant annet en 50-tommers Plasma-skjerm (50PB2DW) fra LG, som skal være helt trådløs, bortsett fra strømkabelen. Det skal lanseres luminescerende fibere, som kan gjøre klær om til bærbare lamper, og kameratelefoner som skal kunne ta bilder i mørket uten behov for blits.

    Les også:

Kodak skal lansere et digitalkamera med to objektiver - ett med zoom og ett med fast vidvinkel.

CoolIT Systems annonserte rett før helgen en væskebasert kjøleløsning til Xbox 360, som vil bli vist fram under CES 2006.

Westinghouse ventes å vise fra en 56-tommers LCD-skjerm med mer enn 8 millioner piksler. Den skal kunne vise fire videoer i HD-format på en gang.

Dessuten ventes det at både Microsoft, Yahoo og Google kommer med annonseringer av nye tjenester.

Kilder: Seattle Times, Reuters, Pocket-lint.co.uk, San Francisco Chronicle

Til toppen