Store Intel-lagre kan føre til priskrig

Intel har tidligere hatt for lite brikker og har nå bygget opp et kjempelager, hvilket kan bety ny priskrig til høsten.

Til glede for alle verdens IT-kunder har AMD og Intel de siste halve året vært involvert i en priskrig. Det syntes godt på de siste kvartalregnskapene til de to selskapene - og verre kan det bli.

Høsten kan gi nye store priskutt, for samtidig som Intel nettopp har lansert sine nye Core 2-prosessorer, viser tall fra analyseselskapet iSuppli at Intel har bygget opp rekordstore lagrer av både sine nye og eldre modeller.

Intel sitter på et kjempelager, noe selskapet også gjorde for to år siden, påpeker iSuppli. Brikkebransjens lagertall har løftet seg med 78 prosent fra første kvartal. Lagerne er på sitt høyeste siden tredje kvartal i 2002 og det er Intel som står for veksten.

ISuppli kaller økningen bekymringsfull - men det er alt ut i fra hvem du er. Selskapet selger sine analyser til brikkebransjen og her vil priskutt og brannsalg være en dårlig nyhet, men for verdens IT-kunder kan nå kanskje glede seg til lavere priser.

Og Intel forteller at lagrene vil vokse ytterligere i tredje kvartal, men hevder at selskapet ikke er bekymret. Spørsmålet er hvordan kundene vil fortsette å kjøpe maskiner med eldre prosessor-modeller når Core 2-brikkene gir så mye mer for pengene.

Til toppen