– Store kutt i Europa

Tusenvis av europeiske arbeidsplasser kan ryke i Hewlett Packard.

– Store kutt i Europa
Hewlett-Packard, verdens største PC-produsent og blant verdens største IT-selskaper, har varslet store kutt. Det vil også ramme Europa hardt, varslet tysk ukesmagasin. Bilde: Mike Fuentes/Bloomberg via Getty ImagesAll Over Press

Nedskjæringene i verdens største PC-produsent og en av verdens største IT-selskaper vil bli brutale. Selskapet har varslet kostnadskutt på mellom 3 og 3,5 milliarder dollar og at 27.000 arbeidsplasser skal skrelles bort.

Selskapet er inne i en dyp krise, med fallende omsetning og kraftig nedgang i driftsresultatet. Toppsjef Meg Whitman må altså ta store grep for å få giganten tilbake i form.

Men hvordan kuttene vil slå ut i selskapets organisasjon er ikke kjent, men lekkasjene begynner å komme. Nyhetsbyrået Reuters siterer det tyske ukemagasinet WirtschaftsWoche på at det blir store kutt i Tyskland.

– Så mange som 1.000 arbeidsplasser i Tyskland er akutt i fare, sier en representant for de HP-ansatte til magasinet. Kilden vil ikke stå frem med navn.

Ifølge magasinet skal HP ha planer om å kutte rundt 8.000 arbeidsplasser i Europa innen utgangen av 2014. Selskapet, som har en betydelig virksomhet også i Norge, har ikke bekreftet disse tallene eller andre spekulasjoner.

    Les også:

Les mer om: