Store kutt i Funcom

Sparker ansatte, utsetter spill og vil heller bygge seg opp i utlandet.

Store kutt i Funcom
Bilde:

Spillselskapet Funcom kutter stort i antall ansatte i Norge, og vil i stedet bygge seg opp i Canada.

Spillselskapet har stått bak anerkjente spill som «Age of Conan», men inntektene har sviktet kraftig. På børsen har aksjekursen rast og nå skal rundt 20 prosent av staben i selskapet rammes av nedbemanning.

Brorparten av kuttet skal gjennomføres i det norske datterselskapet, melder dagensit.no.

- I Oslo er det hovedsakelig permitteringer, men vi er også i andre land der det er andre regler. Dette er en trist dag for Funcom, sier administrerende direktør Trond Aas til nettavisen.

Funcom har rundt 200 ansatte i Oslo og rundt 50 av disse vil bli rammet av kuttene. Totalt må mellom 60 og 70 ansatte forlate sine arbeidsplasser. Aas opplyser at kostnadsnivået må justeres i forhold til inntektene.

Selskapet satser imidlertid på å bygge seg opp i Canada, noe som kan føre til at mange permitterte får nye jobber på det amerikanske kontinentet i stedet.

- Jeg tror en veldig stor del av de ansatte vil flytte til Canada. Vi har veldig mange utenlandske ansatte som ikke har så sterk tilknytning til Oslo. Vi har også mange unge som vil se på det å reise som et eventyr, sier Trond Aas.

Kuttene får også konsekvensene for satsingen på «The Secret World», en spillopplevelse som av mange beskrives som banebrytende. (©NTB)

    Les også:

Les mer om: