BEDRIFTSTEKNOLOGI

Store leverandører mangler i Norge

Norske kunder mangler flere viktige ERP-alternativer, påpeker Bo Hjort Christensen.

5. juni 2007 - 13:10

Norske bedrifter som skal kjøpe seg forretningssystem mangler flere viktige produkter som burde vært i salg, påpeker ERP-analytiker Bo Hjort Christensen.

Christensen er den eneste som følger det norske marked for økonomi- og forretningssystemer og avholder i dag konferansen Moderne ERP-systemer.

Tidligere har det norske markedet vært preget av et enorm antall aktører, men etter mange år med oppkjøp og stort press fra de internasjonale aktørene, er antallet leverandører redusert.

Christensen påpeker tvert imot at det ikke er så mange i Norge, det mangler faktisk flere aktører. Dette reduserer konkurransen litt og gir kundene et mindre utvalg.

Christensen påpeker først og fremst to store mangler:

- Hvorfor er ikke britiske Sage til stede i Norge, spør han. Sage holdt på å kjøpe Visma og de er enorme i hele Europa, men dårlige i Norden, påpeker han.

Den norske analytikeren påpeker også at Infor er en av de største på verdensbasis, men selskapet har ikke noe norsk kontor. Selskapet overtok restene av Baan og SSA og har således flere, om enn mindre, kunder enn SAP og Oracle til sammen.

Også amerikanske Epicor burde vært til stede i Norge, mener Christensen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.