MASKINVARE

Store leverandører velger AMDs billigprosessor i 750 MHz

Compaq, Fujitsu-Siemens og IBM vil tilby PC-er med den nye 750 MHz-utgaven av AMDs Duron-prosessor som yter mer enn Intels Celeron.

6. sep. 2000 - 09:11
Eksempel på AMD Duron-prosessorer.
Eksempel på AMD Duron-prosessorer.

750 MHz-utgaven av Duron ble kunngjort i april. I går ble den tilgjengelig på markedet, og de første PC-ene med 750 MHz Duron ble avertert på det amerikanske markedet. Først i oktober ventes maskinene med prosessoren å bli allment tilgjengelige.

Over 100 leverandører har varslet PC-er med Duron-prosessoren, blant dem Compaq, Fujitsu-Siemens og IBM, tre av de største merkene i Norge.

Ifølge AMD skal Duron typisk drive PC-er i prissegmentet under 1000 dollar, tilsvarende 9000 kroner etter dagens dollar kurs. Ifølge Techweb koster den første Duron PC 1678 dollar, eller over 15.000 kroner. Det dreier seg om en modell med blant annet 128 MB minne, 45 GB disk, 10X DVD og 17 tommers skjerm, drevet av Windows Me.

AMD oppgir at den nye prosessoren har blant annet 192 KB cache og en 200 MHz frontside buss (FSB). Anandtech.com skriver at større cache og raskere internbuss er forklaringen på at selv ikke en overklokket Celeron i 850 MHz - en klokkefrekvens som Intel ikke tilbyr ennå - nådde samme ytelse som en Duron i klokkefrekvenser under 700 MHz. Duron-prosessoren som Anandtech.com testet hadde en FSB på 100 MHz. Doblingen til 200 MHz vil ventelig øke Durons fordel overfor Celeron ytterligere. Og AMD står fast ved sin politikk om at Duron prises på samme nivå som Celeron-prosessorer med samme klokkefrekvens.

Les:


AMD slipper 1,1 GHz prosessor
Opera inngår avtale med AMD
AMD sender ut 1,1 GHz Athlon-prosessorer
AMD slipper detaljer om 64 bit prosessor
Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.