JUSS OG SAMFUNN

Store mengder Clinton-kikkere

En undersøkelse viser at 20 millioner amerikanere lastet ned Kenneth Starr-rapporten. En annen at drøyt 6 millioner mennesker var innom. Uansett var det den mest trafikkerte helgen på web noensinne.

Herman Berg
15. sep. 1998 - 20:32

Online-operatøren America Online (AOL) melder at 700.000 av deres abonnenter lastet ned Starr-sammendraget de første 24 timene etter at den ble lagt ut.

Markedsanalytikerne i RelevantKnowledge melder at 5,9 millioner amerikanere leste rapporten over Internett de to første dagene etter at den var lagt ut, ifølge The Associated Press.

Analysefirmaet Frank Lutz melder at 20 millioner amerikanere (12 prosent av den voksne befolkningen i USA) hentet ned rapporten fra nettet fredag og lørdag. Dette skriver danske ComON som igjen siterer CNN.

Uansett var det så store brukertall at nettet såvidt holdt stand.

RelevantKnowledge overvåker rundt 8.000 nettbrukere over 13 år. Statistikken som viste i underkant av 6 millioner amerikanere tar kun hensyn til nyhetsaviser og andre kommersielle tjenester, og måler ikke trafikk på de tre offentlige nettstedene der rapporten opprinnelig var lagt ut.

Keynote Systems, et annet firma som overvåker trafikk til nettsteder, anslo at 53 prosent av alle nettbrukere kom inn på de kommersielle netstedene, mens kun én av ti greide å koble seg på de tre offentlige. Etterhvert ble imidlertid serverkapasiteten rustet opp (det ble satt opp flere servere), og surferne greide å koble seg på.

Analysefirmaet som har estimert rundt 20 millioner amerikanske Clinton-kikkere, har brukt spørremetoden og hevder at tallet representerer det største antall mennesker som noensinne har brukt en datamaskin til å lese ett enkelt dokument. Helgens rundspørring viste at 15 prosent av alle voksne amerikanske menn og 8 prosent av alle voksne amerikanske kvinner lastet ned rapporten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.