BEDRIFTSTEKNOLOGI

Store nettsteder slått ut

Brann hos Evry i Sverige.

Systembolagets nettsted er blant de svenske nettstedene som er rammet etter en brann ved én av Evrys datasentraler i Sverige.
Systembolagets nettsted er blant de svenske nettstedene som er rammet etter en brann ved én av Evrys datasentraler i Sverige. Bilde: Systembolaget.se
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. jan. 2014 - 10:36

En antall store, svenske nettsteder er fortsatt mer eller mindre utilgjengelige etter at det brøt ut brann i kabler ved Evrys datahall i Tomteboda i Stockholm natt til første nyttårsdag. Evry skriver i en pressemelding at brannen ble slukket etter kort tid, men den førte til et strømbrudd som i etterkant krevde omstart av infrastrukturen for datalagring. Deler av tjenestene skal ha blitt gjenopprettet i løpet av formiddagen onsdag. Men andre deler av omstarten har ikke gått som planlagt.

Nå, mer enn et døgn etter at brannen brøt ut, er nettstedene til blant annet Posten, Systembolaget og Storstockholms lokaltrafik enten helt utilgjengelige, eller bare tilgjengelige med begrenset funksjonalitet.

Evry opplyser at selskapet samarbeider med Hitachi for å få i gang det som gjenstår.

Til nyhetsbyrået TT forteller kommunikasjonsdirektør Geir Remman i Evry at det har blitt oppdaget feil ved programvaren og at det kan ta dager før alt er på plass for alle kundene, som er rammet i ulik grad.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.