Digitalisering

Støre: – Norge kan bli en pionernasjon innen kunstig intelligens og ehelse

Ap-lederen mener digitalisering er det aller viktigste for å fornye offentlig sektor i neste stortingsperiode.

Mener at Norge kan bli en teknologistjerne: Ap-leder Jonas Gahr Støre ved åpningen av partiets landsmøte 2017 i Folkets Hus.
Mener at Norge kan bli en teknologistjerne: Ap-leder Jonas Gahr Støre ved åpningen av partiets landsmøte 2017 i Folkets Hus. (Bilde: Berit Roald, NTB scanpix)

Ap-lederen mener digitalisering er det aller viktigste for å fornye offentlig sektor i neste stortingsperiode.

Norge skal bli et foregangsland innen digitalisering og ehelse i løpet av åtte år, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre i sin tale til landsmøtet torsdag.

– Vi kan bli en pionernasjon innen kunstig intelligens og helse. Men det vil ikke skje av seg selv. Vi må ville det og satse sammen, sa Støre i talen i Folkets Hus torsdag.

Ap-lederen mener digitalisering er det aller viktigste for å fornye offentlig sektor i neste stortingsperiode. Han peker på at den digitale revolusjonen kan skape nye jobber og næringer i skjæringspunktet mellom privat og offentlig sektor.

Kan redde mange liv

– Alt som kan digitaliseres, vil digitaliseres, også i offentlig sektor. Derfor er det viktig at politikere og næringsliv må samarbeide tettere, påpekte Støre som trakk fram digital helseteknologi spesielt.

– Intelligente maskiner kan redde mange liv om kort tid. Det er tilbud vi skal ha på våre felles sykehus. I Norge skal vi fortsatt gjøre det nye og det beste tilgjengelig for alle, rik og fattig.

Støre mener Norge er ett av de landene i verden som har de beste forutsetningene for å skape en ny næring innenfor digital helseteknologi. Ap-lederen sier han som statsminister vil invitere lederne for de store teknologiaktørene til det han beskriver som en ambisiøs satsing i Norge:

– Målet er at Norge innen 2025 – på under åtte år – blir det ledende landet i Europa innen ehelse, sier Støre.

Refset Høie

Ap-lederen trakk fram IBMs programvare Watson som nylig stilte en komplisert leukemidiagnose for en 60 år gammel kvinne på bare ti minutter etter å ha trålet 40 millioner fagpublikasjoner.

– Noen av verdens beste leger, de slet, påpekte Støre og kom med tydelige stikk til den sittende regjeringen.

– Den sittende regjeringen fikk økende arbeidsledighet i fanget for tre år siden, og grubler fortsatt på behandlingen, påpekte Ap-lederen til latter fra salen, og fortsatte med å refse helseminister Bent Høie (H) for å vente og se når store muligheter melder seg.

– Et nytt direktorat for ehelse, Bent. Det er fint, men vi kan gjøre mye mer.

Les også: Watson får hovedrolle ved Norges neste universitet i Oslo

Kommentarer (16)

Kommentarer (16)
Til toppen