Store omskiftninger i SOL-ledelsen

Terje Johansen, nestleder i DB Medialab, blir ny portalsjef i SOL. Nåværende portalsjef, Stig A. Waagbø, blir nordisk portalsjef i Pan SOL. Espen Grimmert sluttet i SOL for halvannet år siden. Nå er han også i SOL.

Terje Johansen, nestleder i DB Medialab, blir ny portalsjef i SOL. Nåværende portalsjef, Stig A. Waagbø, blir nordisk portalsjef i Pan SOL. Espen Grimmert sluttet i SOL for halvannet år siden. Nå er han også i SOL.

Terje Johansen (31) har jobbet i Dagbladet: på nettet siden starten for litt over fem år siden. Han var faktisk den første journalisten i Norge som jobbet med nettavis på fulltid. Til sammen har han vært åtte år i Dagbladet, og det synes han er nok.

- Det blir 56 Internett-år. 35 Internett-år hvis man bare regner med tiden i Dagbladet :på nettet. Det er ikke slik at jeg mangler utfordringer her, men jeg får litt sånn "gullklokke-følelse". 35 Internett-år er mye, sier han til digi.no.

- Jeg gleder meg til å begynne i SOL og har stor tro på det portalen skal gjøre videre. I det hele tatt; jeg har tro på de menneskelige ressursene i SOL og SOLs fremtid. SOL er en klar markedsleder, og det blir fint å jobbe i et nytt selskap - et selskap som ser fremover og ikke bakover, sier den nye portalsjefen som går til selskapet hans nåværende sjef, Arne H. Krumsvik, forlot for tre år siden.

- Hva kan du tilføre SOL?

- Hm.. Ganske mye for nye medier. Jeg har lang erfaring på området, og tror nok jeg har et relativt godt filter for hva som er verdifullt, sier han.

Johansen gleder seg til å jobbe i et selskap med 100 prosent fokus på nye medier.

- Det har for så vidt DB Medialab også, men de har fortsatt henger litt av avis-miljøet og avis-tenkningen igjen. Jeg har jobbet i en avis med nettsatsing, og det blir annerledes å jobbe i et rent nettselskap.

Den påtroppende portalsjefen sier at SOL headhuntet ham til stillingen. Johansen overtar ansvaret for produktutviklingen i Norge, som inkluderer søkemotoren Kvasir, bedriftskatalogen Firmasøk, og en community-satsing som er på trappene.

I tillegg vil han, ifølge nåværende portalsjef Waagbø, ha et ord med i laget på alt som har med innhold å gjøre. Samt at han vil delta i det nordiske produktutviklingsarbeidet.

Stig A. Waagbø, også fra Molde, begynner som portalsjef i Pan SOL, med ansvar for alle de nordiske SOL-portalene, inkludert søkemotoren Evreka (i Sverige og Finland) og Kvasir (i Norge og Danmark). Nylig fikk Pan-SOL også på plass sin nye sjef, Birger Steen.

Waagbø, som får det overordnede ansvaret for SOL-portalenes innhold og videreutvikling, vil i første omgang pendle mellom Oslo og Stockholm.

I tillegg har SOL ansatt Espen Grimmert (34) i en nyopprettet stilling som forretningsutvikler, samt Nils Kristian Einstadbland (35) som advokat.

Espen Grimmert var markedssjef i SOL for halvannet år siden. Han sluttet den gang for å begynne i TV 2-selskapet Net2 Interaktiv i Bergen, og nå er han altså tilbake i Schibsted-portalen.

Nils Kristian Einstadbland har jobbet med forretningsjus, Internett og personvern i advokatfirmaet BA-HR.

Til toppen