RESULTATERFINANS

Store oppkjøp gir kjempehopp

Ergogroup-sjef Terje Mjøs smeller solide tall i bordet, selv om det meste skyldes oppkjøp.

7. mai 2007 - 10:21

Den Posten-eide IT-konsulent og driftsgiganten Ergogroup la i dag morges frem kvartalstall som viser en solid vekst. Ergogroup er Norges tredje største IT-selskap målt i antall ansatte med totalt 3100 fordelt over Norge og Sverige.

ErgoGroup økte omsetningen med 557 millioner kroner på et år, noe som tilsvarer en vekst på hele 72 prosent. Men det meste skyldes oppkjøp, blant annet Allianse og svenske Systeam. Organisk vekst i fjorårets Ergogroup er på 5 prosent, noe som gjør at Ergogroup holder tritt med markedet, men ikke mer.

Fra første kvartal i fjor til i år økte ErgoGroups driftsresultat til 49 millioner kroner.

Ergogroup lister opp en rekke kontrakter de har fått i Norge, men det er særlig oppkjøpet av Systeam i Sverige.

- Bare i løpet av det siste kvartalet har ErgoGroup gått fra å primært levere til det norske markedet, til å bli et betydelig nordisk IT-selskap. Vi er derfor spesielt tilfreds med at den nordiske virksomheten leverer et solid driftsresultat. Faktisk leverer SYSteam sitt beste 1. kvartal noensinne, sier Terje Mjøs.

Postens prosentvise andel av ErgoGroups omsetning er redusert med 8 prosentpoeng fra forrige kvartal, og utgjør i første kvartal om lag 15 prosent av ErgoGroups totale omsetning. Veksten mot kunder utenfor Posten Norge AS er på 100 prosent, hvorav 6,4 er organisk vekst.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.