JUSS OG SAMFUNN

Store planer for "Mini" Jakobsen

Sportsnettjenesten Fotball 247.com har store europeiske planer og sikter seg inn mot børsen i London, ikke Oslo.

Sigvald Sveinbjørnsson
29. feb. 2000 - 14:56
Selskapet bak fotballtjenesten ble startet opp for fire år siden som en nettmøteplass for sportsfriker generelt, men hvor man i oppstarten valgte å satse på fotballspillere.

Det er en håndfull gründer og investorer som står bak nettsiden, som ble lansert søndag. Blant annet har fotballspilleren 'Mini' Jakobsen blitt hyret inn som redaktør.
Som digi.no har skrevet tidligere er Sportsmail i krangel med Sprays tjeneste Sportsprofiler:
Vil erobre Europa med internasjonale proffer

Flere andre fotballspillere, blant annet fra Molde FK, har satset penger på selskapet. Også Kjell Inge Røkkes tidligere partner, Bjørn Rune Gjelsten, skal være interessert i å investere i Fotball247.coms eierselskap Sportsmail.

Planen er at spillere og fotballklubber skal legge inn egne hjemmesider, samt at det blir presentert nyheter og andre tjenester som kan lokke fotballspillere inn på sidene. Tjenesten skal på sikt bli reklamefinansiert, men per idag har satsingen vært uten annonser og nevneverdige inntekter.
Roy Nordanger, administrerende direktør i Sportsmail, avslører til digi.no at det foreligger planer om emisjon, hvis det blir nødvendig.


- Vi tar sikte på å ekspandere i England, Tyskland og Skandinavia i løpet av dette året. Nordager legger ikke skjul på at denne satsingen vil gjøre det nødvendig å hente penger i markedet, men det skal ikke skje her i Norge.

- Oslo Børs er uaktuell for oss. Vi vil til London for det er der vi har et vekstpotensial og det er enklere å få aksept der, sier Roy Nordanger til digi.no.

- Det er riktig at vi ikke har hatt inntekter enda, men vi er i samtaler med byråer som skal selge annonser for oss, sier Nordanger. Han forteller også at Sportsmail har inngått en sponsoravtale med konsulentselskapet PriceWaterHouseCoopers. På Fotball247.com-siden ligger det allerede to annonsebannere fra det store konsulentselskapet.

Sportsmail har seks ansatte per i dag, men de regner med å bli rundt 28 ansatte i løpet av året. Selskapet har og registrert en lang rekke .com-adresser til klubber og sportsgrener.

Sportsmail har lokaler i Lørenskog, i Trondheim og i London, Selv om driften av Londonkontoret er outsourcet til kontakter, foreligger det planer om å satse sterkere her, opplyser Nordanger.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.