Store premier for vellykkede hack

TippingPoint organiserer nok en konkurranse for bitfiklere.

Store premier for vellykkede hack

TippingPoint organiserer nok en konkurranse for bitfiklere.

Avdelingen DVLabs til IT-sikkerhetsselskapet TippingPoint meldte onsdag at de for tredje år på rad sponser en konkurranse for hackere. Konkurransen avholdes på sikkerhetskonferansen CanSecWest i den kanadiske byen Vancouver, 16. til 20. mars i år.

Reglene for konkurransen er nærmere beskrevet på denne siden: Pwn2Own 2009.

I praksis er det to forskjellige konkurranser: en mot pc-er, og en mot mobiltelefoner.

Den mot mobiltelefoner er rettet mot fullt ut oppdaterte og standardkonfigurerte apparater av typene BlackBerry, Android, iPhone, Symbian eller Windows Mobile.

Den mot nettlesere er rettet mot en Internet Explorer 8, Firefox og Chrome på en Sony Vaio med Windows 7, og mot Safari og Firefox på en Macbook med Mac OS X. Det har vært protestert mot at Opera ikke er blant nettleserne i konkurransen.

For å vinne i mobilkonkurransen må man kunne bevise vellykkede angrep via e-post, SMS, nettlesing eller andre typiske bruksområder. Hackingen blir ikke godkjent dersom den krever fysisk tilgang til mobilen.

I pc-konkurransen er kravet at tilgangen til ofrets maskin ikke kan kreve noen form for brukermedvirkning utenom ett klikk på en lenke.

Alle vellykkede hack premieres, med 5000 dollar per nettlesersårbarhet, og 10 000 dollar per mobil sårbarhet. De første i hver av disse kategoriene får beholde enheten som de hacket. Den første til å hacke en mobiltelefon får dessuten dekket abonnementet i ett år.

    Les også:

Til toppen