UTVIKLING

Store priskutt for Adobes Flash-server

Økt konkurranse gjør at Adobe lanserer en ny Flash Media Server bedre video og langt lavere priser.

4. des. 2007 - 11:11

Potensiell konkurranse fra blant annet Microsofts Silverlight er trolig årsaken til at Adobe i dag lanserte den nye Flash Media Server 3-familien med et priskutt på inntil 90 prosent. Mens dagens utgaver ifølge News.com er blitt solgt for mellom 4500 og 45.000 dollar, er prisene for de nye produktene svært mye lavere.

Flash Media Server 3-familien består av to produkter. Flash Media Streaming Server 3 skal kunne tilby levering av live og on-demand videostreaming, mens Flash Media Interactive Server 3 skal tilby skalerbare videostreamingstjenester, i tillegg til ulike typer interaktivitet knyttet til sosiale medier.

Blant nyhetene i Flash Media Streaming Server 3 er støtte for H.264-basert video og HE-AAC-basert lyd. Dette skal åpne for innhold med høyere kvalitet enn i dag. Disse formatene støttes av en ny versjon av Flash Player 9, som ble lansert i dag. Den er tilgjengelig til Windows, Mac og Linux på denne siden.

Innholdet skal også kunne streames til Adobe AIR-basert programvare, inkludert Adobe Media Player, samt Adobe Flash Lite 3.

Adobe Flash Media Interactive Server 3 bygger med Flash Media Streaming Server 3, men kombinerer også funksjonaliteten som til nå bare har vært tilgjengelig i enkeltversjonene av Flash Media Server 2, det vil si Professional, Edge og Origin Edition, i ett og samme produkt. I tillegg er en ny plugin-arkitektur inkludert som kan integreres med systemer for rettighetskontroll (DRM) for sanntids aksesskontroll.

De nye produktene kan ventes på markedet i januar. Installert som en enkeltserverløsning, tilbys Flash Media Streaming Server 3 nå for 995 dollar, mens Flash Media Interactive Server 3 koster 4500 dollar. Begge produktene er tilgjengelige for både Windows og Linux.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.