Store problemer med nødnumre

Telenor og Netcom sliter også i Møre og Romsdal.

Store problemer med nødnumre
Bilde: DNK

Verken politiets, AMKs eller brannvesenets nødnumre fungerer som de skal, opplyser politiet i Ålesund i en epost.

Problemene ble oppdaget i 5.30-tiden torsdag. Ingen av telefonene til politiet i Sunnmøre politidistrikt fungerer.

Brannvesenets 110-nummer fungerer ikke i noen deler av Møre og Romsdal, mens AMKs nummer 113 bare fungerer for enkelte Telenor-kunder, opplyser politiet.

Sunnmøre politidistrikt opplyser på Twitter at de kan nås per epost, og at personer som ringer 112 vil bli satt over til Sogn og Fjordane politidistrikt. Politiet ber samtidig om at de som har tilgang til mobilnettet, viser hensyn og begrenser bruken.

Strømbrudd

Ifølge informasjonssjef Kristin V. Tønnessen i Telenor er det ikke bare nødtelefonene som har problemer. Kapasiteten til Telenors mobilnett er sterkt redusert, og Telenors bredbånd og fasttelefoni fungerer ikke i det hele tatt. Problemene rammer selskapets kunder i deler av Ålesund, samt Giske, Haram, Hareid, Herøy og Ørsta, ifølge Tønnessen.

– Vi har folk som jobber med saken, sier Tønnessen til NTB.

Også kapasiteten i NetComs mobilnett er sterkt redusert. Kommunikasjonsdirektør Severin Roald i NetCom opplyser at det er et strømbrudd som er årsaken til problemene.

– Vi kan bekrefte at det er årsaken. Et strømbrudd har rammet Telenor, og vi er avhengige av Telenors utstyr i området. NetComs kunder fra Bergen til Kristiansund har problemer med å bruke mobiltelefon, sier Roald.

Ikke full oversikt

Fylkesberedskapssjef Ketil Matvik Foldal i Møre og Romsdal opplyser at de ikke har full oversikt over alle kommunene som er rammet av problemene. Han oppfordrer personer som er i en nødssituasjonen, til å prøve alle telefoner de har tilgjengelig.

– Man må prøve de telefonene man har, ettersom det tyder på at noen abonnementer fungerer. Men det enkle, noe banale rådet, er rett og slett at man bare må oppsøke nødetatene for å få hjelp. Det er rett og slett ikke noe annet å gjøre, sier Foldal.

Politiet i Ålesund har satt inn ekstra mannskaper og kjører ute i gatene slik at folk kan ta kontakt med politiet dersom det trengs, melder NRK.

– Teknikere er på plass, og NetCom jobber på spreng sammen med Telenor for å løse problemet, sier Severin Roald til NTB. (©NTB)

    Les også: