Store rabatter for å svitsje til ny Groupwise

Novell er klar med Groupwise 7 og lokker Exchange- og Lotus-miljøer med omfattende rabatter.

Novell er klar med Groupwise 7 og lokker Exchange- og Lotus-miljøer med omfattende rabatter.

Novell er i gang med en internasjonal konferanse for Groupwise-brukere i Nederland, og har benyttet anledningen til å kunngjøre at versjon 7 av selskapets gruppevare er tilgjengelig som «åpen beta». Nedlastinger av betaen er gratis. Bestillinger for den endelige utgaven som kommer i høst, tas i mot fra neste uke.

Groupwise 7 har mange forbedringer i forhold til dagens utgave. Den tilbyr integrert lynmelding og overvåking av tilstedeværelse med muligheter for kjapt skifte mellom e-post og lynmeldinger. Hver bruker kan etablere ulike kalendere for å holde bedre rede på flere samtidige prosjekter. Klienten kan skreddersys for å gi brukeren en mest mulig hensiktsmessig overblikk, og det er en nytt navigasjonsfelt som letter overgangen til hyppig brukte nettjenester. Andre funksjoner er oppgavestyring, dokumenthåndtering og datalagring.

Groupwise-klienten kan kjøres på Windows, Linux, Mac og mobile enheter, og den kan opptre i et nettlesergrensesnitt. Den kan synkroniseres mot PDA-er under PocketPC og PalmOS. For miljøer eller brukere som ikke vil bytte ut sin Outlook-klient, lover Novell en god tilpasning av Groupwise-funksjonene til Outlook, så god at det skal bli umulig for en bruker å merke om det er Exchange eller Groupwise som kjører på serversiden.

På serversiden kjører Groupwise på flere plattformer. Versjon 7 leveres med en fullverdig Suse Linux Enterprise Server og med et gratis verktøy som overfører alle Exchange-filer til Groupwise. I lanseringsfasen tilbys Lotus- og Exchange-miljøer 70 prosent rabatt, inkludert to års support, for å bytte til Groupwise. Novell sier disse tiltakene er spesielt rettet mot miljøer der man i dag kjører Exchange 5.5 under Windows NT, og vurderer alternativer til ny Exchange.

Novell markedsfører nye Groupwise 7 med påstanden om at man åpner bedriften for samarbeid på tvers av plattformer. Å bunte en Linux-server med Groupwise vil gjøre det mer tiltrekkende for bedrifter å vurdere en gradvis overgang der man kan leve lenge i et heterogent miljø.

Et problem for Groupwise er at Novell tilbyr to alternative og rimeligere produkter, NetMail og Suse Linux Openexchange Server som også kan betjene Outlook-klienter. Som for ytterligere å understreke hvor spredt fokuset er, lanserte Novell i februar i år Project Hula, en e-post- og kalenderserver basert på åpen kildekode (se artikkelen Novell åpner e-post og kalenderserver).

På bakgrunn av disse selvkonkurrerende tiltakene, var det derfor nødvendig av Novell å love kundekonferansen at Groupwise vil bli støttet og videreutviklet i hvert fall til 2015.

    Les også:

Til toppen