RESULTATERFINANS

Store tapstall for Corel

Summen av negativt driftsresultat og kolossal goodwillavskrivning, var et tap på 59 millioner dollar av en omsetning på 31 millioner.

26. sep. 2002 - 08:07

Goodwillavskrivningen på 50 millioner (amerikanske) dollar kom etter en kritisk gjennomgang av hva som er selskapets reelle verdier. Corel forbereder et aksjonærmøte i begynnelsen av oktober som kan legge grunnen for et større aksjesalg.

Uten avskrivninger, var tapet i kvartalet fram til 31. august, det tredje i Corels regnskapsår, 8,2 millioner dollar. I samme kvartal i fjor greide selskapet en halv million dollar i overskudd. De første ni månedene i regnskapsåret 2002 har Corel ikke fulgt opp denne positive trenden, men opplever negativ drift på 18,1 millioner dollar, og en omsetningsnedgang fra 103 millioner dollar i fjor til 93 millioner i år.

Selskapet skylder på den generelle nedgangen i PC-salget.

I siste kvartal, fram til 30. november, forventer Corel en omsetning mellom 34 og 38 millioner dollar. Da slår WordPerfect.avtalene med Dell og Hewlett-Packard ut, og det er forventninger til lanseringen av CorelDraw 11 og publiseringsløsningen Ventura 10. Tredje kvartal ble i stor grad reddet av WordPerfect-avtaler med det offentlige i både USA og Canada.

Prognosen for regnskapsåret 2003 er forsiktig optimistisk. Sparetiltak skal bringe de kvartalsvise omkostningene ned i mellom 35 og 37 millioner dollar, og det forutsettes at en jevn økning i omsetningen vil kunne føre selskapet over i pluss i løpet av annet halvår 2003.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra