Store telekonferanser i neste Skype

Neste generasjon av Skype-klienten er blitt sluppet i en betautgave, som lover helt ny funksjonalitet.

Store telekonferanser i neste Skype

Neste generasjon av Skype-klienten er blitt sluppet i en betautgave, som lover helt ny funksjonalitet.

Skype har sluppet en betautgave av Skype 3.0. Foreløpig er den bare tilgjengelig for Windows.

Den kommende utgaven vil bringe med seg flere nyheter. Public Chats gjør det mulig for Skype-brukere å opprette store samtalerom med en funksjonalitet som på flere måter minner om IRC (Internet Relay Chat). Her kan andre brukere melde seg på, hvis moderatorene tillater det. Lenker til disse samtalerommene vil ifølge Ars Technica kunne publiserer på websider, noe som gjør det enkelt for brukerne å hoppe rett inn i rommet

Skypecast er en tjeneste som har vært under testing siden i våres. Den er fortsatt på betastadiet, men skal etter hvert åpne for telekonferanser med opptil hundre brukere. I likhet med Public Chats vil moderatorer kunne kontrollere hvem som får delta, og også her vil det være mulig for Skype-brukere å delta blant annet ved å klikke på en lenke publisert på en webside.

Click-to-call er ifølge Ars Technica en utvidelse av en funsjon som eBay opprinnelig kom med. Den skal fungere i Internet Explorer og Firefox og skal kunne kjenne igjen telefonnummer på websider og gjøre det mulig for brukerne å ringe til det nummeret med Skype ved hjelp av et museklikk.

Brukergrensesnittet i betautgaven av Skype 3.0 er blitt fornyet. Dessuten skal klienten ha fått bedre støtte for å oppdage videoenheter.

Du kan laste ned betautgaven av Skype 3.0 for Windows på denne siden.

Til toppen