AVTALER & KONTRAKTER

Storebrand velger Basefarm

Setter ut drift av servere og infrastruktur.

Storebrand skal nå sjonglere mellom Basefarm og Evry som leverandører av IT-drift og infrastruktur. Avtalene er fleksible, så ingen av dem bør føle seg altfor sikre på å beholde oppdraget.
Storebrand skal nå sjonglere mellom Basefarm og Evry som leverandører av IT-drift og infrastruktur. Avtalene er fleksible, så ingen av dem bør føle seg altfor sikre på å beholde oppdraget. Bilde: FotoVisjon/Storebrand
9. okt. 2013 - 12:56

Storebrand Kapitalforvaltning setter ut all drift av servere og tilhørende infrastruktur til Basefarm. Avtalen har en varighet på fem år og er verdt 28 millioner kroner.

Resten av Storebrand har for lengst satt ut all drift og infrastruktur til Evry.

Evry var høyaktuell kandidat til å overta også Kapitalforvaltning, men etter en vurdering gikk avtalen til Basefarm i stedet.

– Det synes vi er en fin ting. Konkurranse er bra, sier Lars Hedenstad, direktør infrastruktur og drift i Storebrand til digi.no.

Ingen blir overflødige som følge av tjenesteutsettingen, men to ansatte er overført til Basefarm, kan han fortelle.

Storebrand har bestemt at drift av IT ikke er kjernevirksomhet. De hadde allerede en relasjon også til Basefarm som leverandør av disaster recovery (katastrofe-gjenoppretting)

– Det er noe å spare på dette, men det er ikke hovedgrunnen. Det viktigste er å redusere operasjonell risiko knyttet til intern drift og at dette ikke er kjernevirksomhet for Storebrand, sier Hedenstad.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.