BEDRIFTSTEKNOLOGI

Storebror Ford ser deg

Fords datterselskap, Cosworth Intelligent Controls, har utviklet en liten datamaskin som skal overvåke førerens kjøremønster. Opplysninger skal sendes til Ford sentralt, som i siste instans skal bruke dataene for å forutsi slitasjeskader hos sine bilkjørende kunder.

Eirik Flaa
26. mai 1997 - 18:42

En liten boks inneholdende en datamaskin, vil bli plassert under førersetet til 200 Forder i USA. Boksene vil registrere førerens kjøremønster i form av turtall, motorhastighet og fart. Disse dataene skal deretter leveres tilbake til Ford, som vil bruke dem til å utvikle enda bedre og mer førervennlige biler.

En talsmann for Cosworth Intelligent Controls sier dessuten at boksene - dersom de blir kommersialisert - kan gi føreren lett tilgjengelig informasjon om bilens slitasjestatus.

- Etter at man har bygget opp en historie av de forhold som er avdekket, kan man sannsynligvis forutse hva som kommer til å skje med bilen og dermed varsle eieren i god tid før en eventuell skade oppstår, sier Scott Nofzinger i Cosworth Intelligent Controls til CNN.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.