RESULTATERFINANS

Storeier foretrekker norskeid Visma

Storeier i Visma, Per Boasson, er skeptisk til budet fra britiske Sage og hadde helst sett at Visma forble norsk.

23. mars 2006 - 07:56

Det britiske programvareselskapet Sage la i går inn bud på norske Visma. De tilbyr en pris på 125 kroner per aksje, som priser selskapet til cirka fire milliarder kroner.

    Les også:

Per A. Boasson ble storeier når han for fem år siden solgte sitt selskap SPCS-Gruppen til Visma. Hvis han slår til på budet vil han bli sittende igjen med 385 millioner kroner i kontanter. Boasson er likevel skeptisk til budet og har ennå ikke bestemt seg for om han vil selge aksjene.

– De blir jo ikke mindre verd. Jeg er veldig komfortabel med å ha investeringen min i Visma, sier Boasson til Dagens Næringsliv.

Aller helst hadde Boasson sett at Visma forble et norsk selskap. Med en eierandel på 9,6 prosent av selskapet kan han i praksis stoppe salget alene, hvis han vil. Sage har lagt inn som forutsetning at de får 90 prosents aksept, slik at de kan tvangsutløse resten av aksjonærene.

– Visma er et viktig selskap for Norge. Jeg kan ikke mene det alene. Vi får se om det er andre som mener det samme, sier Boasson til Dagens Næringsliv.

Selv om Boasson er skeptisk, utelukker han ikke å selgetil britene. Til syvende og sist dreier det seg om penger.

– Om de underliggende verdiene reflekteres i budet må jeg sette meg ned og regne på, sier Boasson til Dagens Næringsliv.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.