FORBRUKERTEKNOLOGI

Storfornøyd med Linux-salget

Asus ga opp Linux-bærbare i Norden, mens konkurrenten Acer skryter av godt salg og stor interesse.

26. nov. 2008 - 15:02

I går skrev digi.no en sak om at Asus Nordic skal stoppe å selge Eee-maskiner med Linux som operativsystem i Norden. Det betyr at selskapet heretter bare tilbyr Eee-maskiner med Windows XP i blant annet Norge.

I den påfølgende debatten til artikkelen har flere trukket fram flere mulige årsaker til det svake salget. Blant annet har flere opplevd at butikker kun tilbyr Windows-versjonen og at Linux-distribusjonen som følger med Eee rett og slett er for dårlig. Dessuten er det flere som stiller spørsmål ved Asus' markedsføringskampanjer for Eee.

Asus er ikke alene med Linux på disse små netbook-maskinene, og konkurrentene er uenige med Asus om at det ikke er interesse for å kjøpe Linux-baserte PC-er her i landet.

I en e-post til digi.no skriver salgssjef i Acer Computer Norway, Egil Slavko Garcia-Kvamme, at selskapet på fire måneder har solgt 14.000 bærbare PC-er med Linux i Norge.

- Det er ikke snakk om hva du selger, men hvordan du selger, skriver Garcia-Kvamme.

- Tatt i betrakting at Apple totalt i løpet av Q3 har solgt 11.000 enheter, tipper jeg at Linux-salget på notebook faktisk er større faktisk enn totalsalget til Apple på notebook i tilsvarende periode, skriver Garcia-Kvamme.

Han forteller videre at selskapet sikter mot en vekst i Linux-salget i 2009.

- Linux er kommet for å bli i en del av markedet - og at ikke alle vil ha det betyr ikke at markedet ikke er der. Jeg vil påstå at Linux markedet totalt har et potensial på 3-4 prosent av det totale notebookmarkedet, noe vi i Acer i alle fall kommer til å jobbe mot. Det å faktisk sammenlikne Linux mot Apple er også veldig reellt, da Apple nå har brukt 15 år i Norge på å etablere seg i den kommersielle kanalen - og får ros for dette. Da kan man vel ikke skrinlegge et OS som Linux som har vært tilgjengelig i kommersielle salgskanaler i 6 måneder og selger tilsvarende enheter. Dette sier heller litt om hvor tiltalende Linux produktet faktisk er, skriver Garcia-Kvamme.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.