JUSS OG SAMFUNN

Storfusjon i boks

Eierne til Internett-selskapet, Lycos, sa ja til å bli kjøpt opp av det spanske Internett-selskapet Terra. Dermed blir selskapet som spiste Spray selv spist opp - offisielt.

29. okt. 2000 - 15:42

Fredag sa majoriteten av aksjonærene i Lycos ja til å slå selskapet sammen med det spanske Internett-selskapet Terra Networks.

Tidligere i år la Terra Networks, et opprinnelig spansk selskap, inn bud på Lycos. Men siden dess har det vært store usikkerheter rundt handelen, siden Terras aksjeverdi har sunket som en sten.

Les den første fusjonssaken: Det går mot Terra/Lycos-oppkjøp
Egentlig var handelen verd hele 12,5 milliarder dollar (118 milliarder norske kroner) men siden har aksjekursene falt og handelen var plutselig ved 4,5 milliarder dollar (42 milliarder norske kroner), skriver Financial Times.


Men til tross for dette skaper sammenslåingen mellom de to selskapene ett av det bredeste Internett-aksess og portalselskapene i verden.

Det nye selskapet, Terra Lycos, vil bli verdens tredje største Internett-aksess og portalselskap i verden. Med fem millioner abonnenter i 40 land.

- Vi vil bli det mest besøkte nettstedet i verden og det er oppnåelig, sier Bob Davis, som er toppsjef i Lycos.

Lycos kjøpte tidligere i høst det svenske Internett-selskapet Spray Network (som blant annet eier norske Nettavisen).

Men det skal ikke stoppe med oppkjøpene, varsler selskapet. Terra Lycos vil ha en kapitalbase på 3 millarder dollar, 28 milliarder norske kroner. Dette er penger som skal brukes til å kjøpe opp mindre innholdsleverandører på nettet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.