Storfusjon innen elektronisk reisebestilling

Tre nordiske reiseteknologi-leverandører satser på å bli Nordens ledende leverandør av elektronisk bestillingsteknologi for reiselivet.

Travis AS,in2 as og NetBook AB fusjonerer.

Rettere sagt, de to første har fusjonert og har i tillegg inngått en intensjonsavtale om fusjon med svenske Netbook. De tre nordiske reiseteknologileverandørene hevder i en pressemelding at de blir Nordens ledende leverandør av elektronisk bestillingsteknologi for reiselivet.

Formålet med sammenslåingen er å gjøre markedet mer oversiktelig.

- Markedet for reisebestillingssystemer er fragmentert, men har et stort potensial. Da mange selskaper leverer nisjeløsninger, dekker dette bare deler av kundens behov. For å være konkurransedyktig, må flere løsninger leveres sammen da det er uhensiktsmessig for kundene å administrere forskjellige systemer, mener Palle Viby Mogensen, investeringsdirektør i danske 2M Invest og styreformann i Travis.

I pressemeldingen skriver de tre selskapene at de har utfyllende funksjoner og kompletterer hverandre både teknologisk og markedsmessig. Netbook tilbyr direktekobling for hotellbestillinger og har en posisjon i Sverige. in2 har en kundebase i Norge og leverer både selvbestillingsløsninger for fly og hotell, samt direktekanal-distribusjonsteknologi for hotell. Travis tilbyr et samlet bestillingssystem.

Det norske selskapet, som er eid av 2M Invest, Telenor Venture og Ledstiernan har i tillegg utviklet avanserte profil- og administrasjonssystem.

Det nye selskapet får 35 ansatte med hovedsete i København og kontorer i Gøteborg, Stockholm, Oslo og Helsinki.

Selskapets programvare- og vedlikeholdsomsetning forventes å ville utgjøre omlag 30 millioner kroner i år 2002. Due diligence gjennomføres hos de tre selskapene nå i januar og man forventer at alle avtaler er på plass i slutten av måneden.

Til toppen