Storfusjon innen søk godkjent

Konkurransetilsynet har godkjent fusjonen mellom de to største aktørene på det norske søk- og katalogmarkedet.

Konkurransetilsynet har godkjent fusjonen mellom de to største aktørene på det norske søk- og katalogmarkedet.

Eniros planlagte oppkjøp av konkurrenten Findexa er nå godkjent av Konkurransetilsynet, melder selskapet i en pressemelding.

Dermed håper de å kunne fullføre kjøpet innen 2. desember, etter å ha fått godkjenning fra en domstol på Jersey og aksjeeierne i Eniro og Findexa.

Eniro er den gamle svenske katalog- og opplysningsvirksomheten. I Norge eier de Kvasir og Sol, og bygger opp Eniro.no som Gulesider-tjeneste.

Med kjøpet av Findexa får de også den norske katalogvirksomheten Gule Sider, samt nettstedet gulesider.no, som også driver nummeropplysning på private og nylig startet med rubrikkannonser.

Oppkjøpet er godkjent på tross av at det er de to sterkeste aktørene som nå slår seg sammen. Trolig skyldes dette at svært mange aktører satser friskt på søk- og katalogtjenester for tiden. Google er store, og er ventet å utvide sitt tjenestetilbud, og Schibsted Søk skal lansere sin tjeneste Sesam om en måneds tid.

Eniro er et stort selskap, med 4 500 ansatte i sine virksomheter i Nord-Europa. Omsetningen i 2004 var 4,9 milliarder svenske kroner, som ga et driftsoverskudd (EBITDA) på 1,3 milliarder svenske kroner.

Til toppen