BEDRIFTSTEKNOLOGI

Storkjøpere av faktureringssystemer

Markedet for faktureringssystemer og andre kundetjenester er utenfor USA verdt 12 milliarder kroner. Etter teleliberaliseringen er det ventet at dette markedet vil dobles til hele 33 milliarder kroner, med et tilsvarende nivå for det amerikanske markedet.

Frode Eriksen
2. des. 1997 - 12:09

Dette er ihvertfall utgangspunktet til rådgivere i Northern Business Information Services.

- Våre markedsutsikter henger klart sammen med at det nå kommer nye teleoperatører på banen, samtidig som eksisterende operatører satser på nye markeder, sier Mohammed Wahab. Han er ansvarlig for Alcatel Telecom Software & Services (ATeSS) i Norge.

Wahab sier Europa, inkludert Øst-Europa, samt markeder i Det fjerne Østen, er Alcatels hovedsatsing. Amerikanske selskaper får foreløpig dominere sitt eget hjemmemarked. De største globale aktørene ved siden av franske Alcatel er de amerikanske selskapene IBM, Andersson Consulting og Hewlett Packard,

samt franske Cap Gemini og svenske Ericsson.

ATeSS har vært i drift siden januar 1997, og har nå 2.300 ansatte i 7 land. Den norske avdelingen har 52 ansatte. Primære satsingsområder er støttesystemer for faktureringssystemer, nettverksadministrasjon og datastøttet telefoni. Norske ATeSS samarbeider med andre nasjonale og internasjonale parter i Alcatel-systemet om sine kontrakter.

I år har det norske selskapet fått andel av avtaler med teleoperatører i Russland, Romania, Litauen, og det nye London-baserte operatørselskapet EuroN, som er delvis eid av Telenor Global Services AS.

- Det norske hjemmemarkedet er for lite til å utgjøre noen vesentlig del av vår satsing, sier Wahab. Det internasjonale ATeSS har i følge Wahab en forventet omsetning på 1,8 milliarder kroner. Sammenliknet med tallene fra Northern Business Information Services utgjør dette 15 prosent av verdensmarkedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.