Storkontrakt avgjøres fredag

Store deler av IT-bransjen kjemper om å få lage Internett-markedsplassen til offentlig sektor, men noen har trukket seg underveis.

Fredag klokken 10.00 offentliggjøres det hvem som har vunnet de to kontraktene for å lage innkjøpsmarkedsplass for offentlig sektor. En rekke leverandører kjemper om å få levere klient-programvaren og selve markedsplassen.

Kontrakten som nå skal offentliggjøres kommer et år forsinket. I forrige runde stoppet Statskjøp utdelingen da Ergo Group AS og Telenor slo sammen sitt tilbud. Kampen er hard, for offentlig sektor har et totalt driftsbudsjett på 80 milliarder kroner. Av disse har kommuner og etater med et sammenlagt driftsbudsjett på 30 milliarder kroner sagt ja til å bli pilotbruker. Her er listen.


Men underveis har IBM og Ementor trukket seg, de mener at staten krever for høye investeringer uten å garantere nok omsetning. Les: IBM: Staten tror dotcom-bølgen lever

Listen spenner over selskaper som EDB Business Partner, Ibistic/IBX, ADB Systemer og Siemens Business Services
Atento med Ergo Group, Telenor, Posten og Accenture i ryggen er trolig favoritt. Systemet er nå på luften. Les: Storallianse klar med markedsplass. I tillegg til sine sterke eiere og brukere, er Atento-løsningen basert på systemet som driver markedsplassen til offentlig sektor i Danmark.


Den nye innkjøpsportalen skal være i drift i løpet av første kvartal neste år.

Til toppen