Storkontrakt til Compaq

Compaq, med Norges-kontoret i spissen, har signert en kontrakt på over én milliard kroner med det opprinnelig norske selskapet Telepost.

Compaq, med Norges-kontoret i spissen, har signert en kontrakt på over én milliard kroner med det opprinnelig norske selskapet Telepost.

Med sine norske aner har det nå amerikanske selskapet Telepost signert en kontrakt med Compaq Norge på levering av tjenester og maskinvare verdt over én milliard kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Compaq Norge skal stort sett administrere kontrakten.

- Telepost har valgt Compaq blant annet fordi vi har et bredt internasjonalt nett av kontorer som kan bidra. På grunn av historiske årsaker er kontrakten undertegnet med Norges-kontoret, sier Asbjørn Søgstad, markedsdirektør i Compaq Norge. - Vi får en del av omsetningen - hvor mye vet vi foreløpig ikke.

Telepost var opprinnelig et norsk selskap og ledes av günderen Lars Hofstad. Europa-hovedkvarteret ligger på Stabekk. Telepost har utviklet en rekke Internett- og telefonbaserte kommunikasjonstjenester som de selger til teleselskaper og Internett-tilbydere. Fra disse leverandørene kan sluttkunder kjøpe konferanse-løsninger og ring-tilbake-tjenester. Både Scandinavia Online (Sol) og Eunet har signert avtaler med Telepost.

Det er for å bygge ut og drifte sine avanserte datanett at Telepost skal storhandle fra Compaq. I tillegg til maskinvare, skal Compaq også bidra med drift og konsulenthjelp. Telepost har også en eierforbindelse til Norge: Telenor Venture og Sveaas-gruppen eier deler av selskapet.

Til toppen