AVTALER & KONTRAKTER

Storkontrakt til EDB Ergogroup

Oljeservice-gigant kjøper kapasitetstjeneste.

Terje Mjøs og EDB Ergogroup har fått en storavtale med det norske oljeserviceselskapet Aibel. Kontrakten har en verdi på over en kvart milliard kroner.
Terje Mjøs og EDB Ergogroup har fått en storavtale med det norske oljeserviceselskapet Aibel. Kontrakten har en verdi på over en kvart milliard kroner. Bilde: Marius Jørgenrud
16. jan. 2012 - 08:16

Oljerservice-selskapet Aibel har signert avtale med EDB Ergogroup om levering av basis IT-drift, drift av LAN/WAN, og applikasjonsdrift for en rekke kontorstøttefunksjoner. Avtalen løper i fem år og har en initiell verdi på om lag 265 millioner kroner. Det melder selskapene om i en pressemelding.

I tillegg har avtalen inntil to opsjonsår og flere andre tilleggsopsjoner.

EDB Ergogroup skal i avtaleperioden levere IT driftstjenester som en kapasitetstjeneste, det vil si at IT-infrastruktur kjøpes som en cloudtjeneste (IaaS). Men selskapet skal også levere en brukerplattform som gir Aibels medarbeiderne full tilgang til nødvendige programmer og mer enn 200 spesialapplikasjoner.

Denne løsningen baserer seg på en virtuell desktop (VDI) for Aibels nærmere 5000 ansatte globalt. Det skal også leveres døgnkontinuerlige helpdesk-tjenester til Aibels globale organisasjon med lokal tilstedeværelse på flere av Aibels sentrale lokasjoner. Hele Aibels IT-portefølje blir dermed driftet at EDB Ergogroup, inkludert drift og forvaltning av Aibels Domino/Notes plattform samt SAP drift.

– Aibel har nå fått en leverandør som kan være med å utvikle IT i den vekstfasen vi er inne i. EDB Ergogroup var villig til å bære den risikoen et stort etableringsprosjekt innebærer, sier Edgar Edh, Vice President Processes and IT i Aibel.

Aibel er et norskeid oljeservice-selskap med 5.000 ansatte i Norge og utlandet.

– Gjennom denne leveransen tilbyr vi en svært moderne plattform og baserer hele tjenesten på virtuelle løsninger tilpasset fremtidige cloudløsninger. Det betyr at brukerne får tilgang til et sentralt «image». Aibel får enkel, rask og sikker tilgang til applikasjonene både på PC, mobile enheter og lesebrett, også for tyngre spesialapplikasjoner, forklarer konsernsjef Terje Mjøs i EDB Ergogroup.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.