Storkontrakt til KPNQwest

KPNQwest skal de neste ti årene levere nettverkskapasitet til Infonets globale World Network. Kontrakten er verdt 160 millioner kroner.

KPNQwest skal de neste ti årene levere nettverkskapasitet til Infonets globale World Network. Kontrakten er verdt 160 millioner kroner.

Infonets kjøp inkluderer linker mellom New York og Frankfurt og mellom New York og Amsterdam, i tillegg til høyhastighetskoblinger mellom Amsterdam, Frankfurt, Genève, Gøteborg, London, Madrid, Rotterdam, Stockholm og Zürich. Infonet har kjøpt båndbredde fra 34 til 155 Mbit/s. Nettverkskapasiteten er allerede installert, opplyser KPNQwest i en pressemelding.

42 prosent av de multinasjonale selskapene som er listet opp på Business Week's "Global 500"-liste, er avhengig av Infonet for sine globale kommunikasjonstjenester.

- Med denne tilleggskapasiteten styrker vi vår posisjon for å møte etterspørselen av et så forretningskritisk element som båndbredde blir, sier José Collazo, Infonets styreformann, i pressemeldingen.

KNPQwests norske avdeling består av gamle EUnet Norge AS, som i1993 var en av de første Internett-aktørene i landet. I 1998 ble EUnet International kjøpt opp av Qwest Communication International (Qwest), et amerikansk multimedia kommunikasjonsselskap som leverer fiberoptisk høyhastighetsnettverk. KNPQwest Norway har hovedkontor i Oslo og avdelingskontorer i Bergen, Trondheim og Tromsø. Totalt har selskapet 100 ansatte.

Til toppen