Storkunde usikker på Ementors fremtid

Helse Sør er i ferd med å gi Ementor-sjef Jo Lunder en storkontrakt, men vil først ha garantier.

Helse Sør er i ferd med å gi Ementor-sjef Jo Lunder en storkontrakt, men vil først ha garantier.

De mange årenes gigant-tap og kutt i staben har tæret på kundenes tillitt til Ementor. Skulle selskapet måtte gjøre ytterligere kutt, bli solgt eller splittes opp vil dette kunne skape store problemer for kundene.

For å sikre seg krever nå Helse Sør en garanti før de gir Ementor en stor kontrakt.

Mye står på spill for både Ementor og Helse Sør - kontrakten skal skape et økonomi- og logistikksystem for 24 sykehus med til sammen 25.000 ansatte og skal holde styr på 15 milliarder kroner i årlig omsetning.

Ifølge rykter skal kontrakten være på rundt 50-60 millioner kroner.

Kontrakten har allerede dratt ut i tid. I utgangspunktet er kontrakten fordelt. 21. oktober i fjor meldte Helse Sør at man etter en lengre forhandlingsrunde med fire aktører hadde valgt Ementor. Nå skulle man sluttforhandle, men seks måneder senere har Ementor og Helse Sør altså enda ikke signert noen kontrakt,

Da digi.no tok kontakt med Ementor i april, ville ikke ledelsen svare på hvorfor forhandlingene ikke er ferdig etter snart hele seks måneders arbeid. Ementor henviser til Helse Sør og sier kunden må kommentere dette.

– Det tar ikke lang tid, historien er full av eksempler på prosjekter som ikke planlagt godt nok. Vi har brukt tiden vi trenger, sier viseadministrerende direktør i Helse Sør, Kai Bakkehaug til digi.no.

digi.no spurte den gangen om utsettelsen hadde noe med uroene og tapene i Ementor å gjøre, men fikk nei. Dette viser seg hvert fall delvis å være feil.

For nå melder Finansavisen om at Helse Sør har krevet garantier fra SAP før de signerer noe kontrakt. SAP har tidligere fortalt digi.no at de en av årsakene til deres suksess i det norske markedet ved å gi slike garantier.

Og nå forteller SAP-sjef Øystein Jåtog-Rød til Finansavisen av SAP Norge har gir en slik garanti.

Til toppen