Storlansering av videoprogramvare

Apple og Adobe er blant selskapene som nå lanserer ny eller oppdatert programvare for videoredigering.

Apple og Adobe er blant selskapene som nå lanserer ny eller oppdatert programvare for videoredigering.

Flere leverandører av programvare for videoredigering og -produksjon har benyttet den årlige konferansen til National Association of Broadcasters, pågår i disse dager, til å lansere ny eller oppdatert programvare. Flere fokuserte på produkter med støtte for High Definition (HD) video.

Apple avduket søndag fem nye eller oppdaterte programvarepakker for video- og tv-produksjon.

Final Cut Pro HD er nettopp en utgave Apples videoredigeringsprogramvare med støtte for HD-video med kringkastingskvalitet. Motion er et helt nytt produkt for spesialeffekter. De to programmene koster henholdsvis 999 dollar og 299 dollar. Brukere av Final Cut Pro 4 kan kostnadsfritt oppgradere til Final Cut Pro HD.

Xsan er et SAN-basert (Storage Area Network) filsystem for administrasjon av mediefiler. Dette produkter er nå under betatesting og vil først bli ferdig til høsten. Løsningen skal gjøre det mulig å lagre og arkivere media slik at det kan gjøres tilgjengelig blant ulike arbeidsgrupper i et selskap på systemer som benytter Windows, Linux eller Unix. Prisen er 999 dollar per datamaskin.

Apple har også oppdatert spesialeffektprogramvaren Shake til versjon 3.5 Denne programvare er blitt benyttet blant annet i forbindelse med produksjonen av filmen "Ringenes Herre: Atter en konge". Prisen for Mac OS X-brukere er 2999 dollar og 4999 dollar for Linux-brukere.

I tillegg har Apple oppdatert DVD Studio Pro til versjon 3. Programvaren, som skal gjøres tilgjengelig i mai, vil koste 499 dollar. Dette er et produkt for profesjonell redigering av DVD-plater. Den nyeste utgaven inkluderer teknologier for å konvertere HD-video til MPEG-2.

Adobe annonserte mandag versjon 1.5 av Premiere Pro for Windows XP. Denne inkluderer nye verktøy for prosessering av HD-video basert på DV (Digital Video), men også forbedret prosjektadministrasjon som skal gjøre håndteringen av prosjekter enklere.

Adobe Premiere Pro 1.5 for Windows XP skal bli tilgjengelig i løpet av det inneværende kvartalet for 699 dollar. Registrerte brukere av versjon 1.0 skal kunne oppdatere til den nye utgaven for 99 dollar.

Sonic annonserte i dag at selskapet i samarbeid med Microsoft vil slippe DVD Producer -- WMV HD Edition, en spesiell utgave av Sonic profesjonelle, maskinvarebasert løsning for produksjon av DVD-titler, i september i år. Denne utgaven skal gjøre det mulig å produsere DVD-plater med innhold basert Microsofts Windows Media Video High-Definition-teknologi (WMV HD). Produktet er nå under betatesting.

Til toppen