Storm-zombiene viker mot ny trussel

Storm-botnettet sto lenge for storparten av verdens spam. Nå har fem konkurrenter bykset forbi.

Storm-zombiene viker mot ny trussel

Storm-botnettet sto lenge for storparten av verdens spam. Nå har fem konkurrenter bykset forbi.

Det britiske globale IT-sikkerhetsselskapet Marshal melder om en oppsiktsvekkende utvikling innen zombier og botnett. Storm, som en stund ble betraktet som verdens kraftigste supermaskin, sto i februar for kun 2 prosent av verdens samlede spam. Fem infeksjoner har gått forbi Storm. De tre største, Srizbi, Rustock og Mega-D, står for til sammen 70 prosent av all spam.

    Les også:

Marshal skriver at mens Mega-D en stund så ut til å ha overtaket, er det samlede bildet for februar at Srizbi har etablert en ny hegemoni, med utsendelser av 39 prosent av all spam.

Ifølge Marshal er mengden utsendt spam ikke direkte knyttet til hvor mange PC-zombier et botnett kontrollerer. I midten av februar anslo de Mega-D-nettet til 35.000 PC-er, mot 85.000 for Storm. På samme tid sendte Storm-zombier ut bare en brøkdel av spammen som Mega-D sto for.

Denne grafen viser botnettene som sto for spam i februar:

Srizbi er kjent for å bruke kjendiser – blant annet Kylie Minogue, Claudia Schiffer, Demi Moore, Salma Hayek, Carmen Electra og Paris Hilton – og særlig kjendis-porno for å lokke potensielle ofre til å laste ned ondsinnet kode. Meldingene er formet på en måte som gjør det særdeles vanskelig å spore deres egentlige opphav.

Marshal understreker at Storm ikke er død. I går kom Storm i en ny variant: «View your Funny ECard now!».

Til toppen