Storoppdatering av Internet Explorer

En etterlengtet oppdatering gjør surfingen både tryggere og raskere.

En etterlengtet oppdatering gjør surfingen både tryggere og raskere.

Microsoft har sluppet den etterlengtede oppdateringen av Internet Explorer 5.5 for å fikse problemer og legge til etterspurt funksjonalitet. I første omgang kun for engelsk versjon.

De viktigste oppdateringene denne gangen er hvordan IE 5.5 behandler såkalte frames (eller rammer, om du vil) og sikkerhet. Frames ble tidligere vist ved å instansiere en ny nettleser. Dette tok ekstra tid og ressurser, og var kronglete. Med denne oppdateringen vil IE nå behandle frames slik de bør behandles - i samme nettleser. På sikkerhetssiden får du også med 128 bit kryptering, som skal gi sikker nok informasjonsutveksling for de fleste privatbrukere og deres netthandling.

To andre fine funksjoner er forhåndvisningen som virker bedre enn tidligere versjoner og støtte for å kunne sortere cookies (informasjon som lagres fra enkelte nettsteder).

Det er også lagt til mange funksjoner som utviklere av nettsteder bør ta en titt på.

Oppdateringen finnes, som tidligere nevnt, for tiden ikke for norske versjoner, men det bør ikke ta for lang tid før denne også kommer. Oppdateringen er heller ikke tilgjengelig på Windows Update.

Viktig: for de som har annet språk på tastaturet enn på Windows-versjonen er det viktig å endre språk under Internett-instillingene i kontrollpanelet. Hvis dette ikke er gjort vil Windows hente ned feil oppdateringer, og i verste fall vil Windows ende opp som er ubrukelig. (Eks: En person med norsk tastatur og engelsk versjon av Windows vil måtte endre språk til engelsk under internettinnstillingene for å få riktige oppdateringer).

Oppdateringen kan lastes ned her.

Til toppen