Storopprydning: Twitter har stengt 70 millioner kontoer

Girer opp kampen mot falske og uønskede kontoer.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. (Foto: AP Photo/Matt Rourke, File / Scanpix)

Girer opp kampen mot falske og uønskede kontoer.

Twitter har de siste månedene suspendert mer enn 1 million kontoer hver eneste dag, skriver The Washington Post

Selskapet har tidligere fått kritikk for at de ikke har gjort nok for å forhindre at Twitter misbrukes til å spre falske nyheter, hatmeldinger, lenker til skadevare og annet uønsket innhold. I fjor ble det for eksempel kjent at Russiske aktører brukte falske Twitter-kontoer til å påvirke USAs presidentvalg. 

I  mai gikk Twitter ut og annonserte at de har tatt i bruk nye algoritmer som skal avdekke mistenksom adferd, og forhindre at meldinger fra «nett-troll» spres. 

Ifølge Washington Post har Twitter suspendert mer enn 70 millioner kontoer i mai og juni, og fortsetter i samme takt i juli. 

Antallet brukere kan synke

Fjerningen av kontoer fra Twitter betyr at antallet månedlige brukere av mikromeldingstjenesten kan komme til å falle i andre kvartal. Totalt har tjenesten nå 336 millioner aktive brukere. 

En rapport fra mars 2017 viste at mellom 9 og 15 prosent av alle kontoer på Twitter ikke kontrolleres av mennesker, men av boter. Botene har funksjonalitet som gjør dem i stand til å like, retvitre og følge andre Twitter-kontoer – og mange av dem sprer skadevare og politisk propaganda.

Twitter selv estimerer ifølge Washington Post at under 5 prosent av deres aktive brukere er falske eller involvert i spam og at under 8,5 prosent bruker automatiserte verktøy som gjør at man kan karakterisere dem som boter. 

Les også: Slik bruker despoter Twitter til å jakte motstandere »

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen