BEDRIFTSTEKNOLOGI

Større dybde på Software '99

Den årlige programvaremessen til Den norske dataforening (DND) starter 2. februar. Arrangøren lover større dybde i år enn i fjor.

Eirik Rossen
22. jan. 1999 - 15:25

Leder for arrangementet, Stig Morten Garcia, gikk nøye gjennom svarskjemaene fra besøkende og utstillere på Software '98 før han trakk opp hovedlinjene for årets arrangement.

- Tilbakemeldingene var gjennomgående positive. Blant utstillerne var det ingen som ble stående uten nye prospekter, og nærmere tre av fire oppnådde nye kontrakter. Samtidig var det tydelig at både utstillere og besøkende ønsket seg større dybde.

Dette ønsket søkes imøtekommet på flere måter. Garcia har økt tallet på kurs og seminarer, og valgt temaer som tenner fagfolk. Han var likevel valgt å kjøre det populære temaet IT og utdanning, men sier det er siste gang denne konferansen kjøres i forbindelse med messen. Det er lite synergi mellom dette temaet og selve messen, og neste år vil IT og utdanning arrangeres som egen konferanse.

Flere av fjorårets store utstillere har trukket seg fra årets arrangement, blant dem Cinet, Microsoft, Oracle og Sybase. IBM legger opp samme løp som i fjor og nøyer seg med å presentere Concorde på standen til Damgaard AS. Utstillerne er i hovedsak norske programvarebedrifter.

- Software er den eneste norske datamessen på idéelt grunnlag, sier administrerende direktør Tone Dalen i DND. - Vi hadde ikke arrangert messen hvis det ikke hadde vært et krav fra våre medlemmer.

Dalen og Garcia understreker at det i Internett-tiden har åpnet seg alternative metoder å markedsføre seg på, og at messearrangører må tilpasse formen på sine arrangementer. Programvaremessen har mer og mer karakter av å presentere kunnskap, og avstanden er stor til arrangementer der det vesentlige er å stille ut produkter.

- Derfor har vi innført et nytt element i år, i form av leverandørpresentasjoner i bankettfoajéen i Rainbow Hotel Oslofjord like ved Inforama, sier Garcia. - Vi sendte ut et tilbud der utstillerne disponerer lokalet i tre kvarter for å presentere sitt viktigste budskap. Dette "aktivitetsprogrammet" ble fulltegnet med én gang.

Aktivitetsprogrammet består av 33 ulike presentasjoner, som altså foregår avsondret fra selve messen. Blant de ivrigste leverandørene er ISI AS, Merkantildata og Component Software. Eksportrådet har to presentasjoner, begge om "eksport og internasjonalisering av norsk softwareindustri".

Vinnerne av Rosing-prisene - inkludert Kreativitetsprisen - (se peker i høyre marg til egen artikkel) presenteres kl 17 på messens første dag.

Detaljer i konferanseprogram, aktivitetsprogram og utstillere er lagt ut på arrangementets eget nettsted, se peker i høyre marg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.