Større flashminne-disk til små PC-er

Større flashminne-disk til små PC-er

Samsung har doblet kapasiteten til selskapets flashminne-baserte lagringsenhet for små PC-er.

Lavere flashminne-priser har ført til en kraftig økning i utvalget av flashminne-baserte harddiskerstatninger. Disse er spesielt beregnet for bærbare PC-er og bidrar til blant annet lavere strømforbruk og kjølebehov.

Samsung annonserte i går en 64 gigabytes SSD (Solid State Disk) med samme formfaktor som 1,8 tommers harddisker. Den er basert på et sett med åtte gigabits SLC -baserte(Single-Level-Cell) NAND-minnebrikker. Selskapet skal starte masseproduksjon av enheten i løpet av andre kvartal i år.

Den nye enheten skal ha 20 prosent høyere lesehastighet og 50 prosent høyere skrivehastighet enn den tilsvarende SSD-en med 32 gigabytes lagringskapasitet som Samsung lanserte i fjor. Lesehastigheten skal være på 64 MB/s, mens skrivehastigheten skal være på 45 MB/s. Den er utstyrt med ATA7-grensesnitt.

Enheten skal veie 15 gram og ha et maksimalt effektbehov på 0,5 watt. På tomgang trekker den 0,1 watt.

    Les også:

Samsung presenterer tall, uten å oppgi kilde, som antyder at markedet for SSD-er vil vokse fra 2,2 millioner enheter i 2006 til 9 milliarder i 2010. I år er det ventet at det vil bli solgt 173 millioner slike enheter.

Til toppen