BEDRIFTSTEKNOLOGI

Større harddisker for bærbare

Mens lagringskapasiteten til harddisker for stasjonære PC-er stadig vokser, har den tilsvarende kapasiteten for bærbare PC-er stått stille en stund. Men nå er det bevegelse igjen.

11. mars 2003 - 08:59

Hitachi Global Storage Technologies, med Fujitsu hakk i hæl, lanserte nylig det som trolig er de første 80 GB harddiskene i 2,5 tommer formatet for bærbare PC-er.

    Les også:

Hitachi Travelstar 80GN er utstyrt med hele 8 MB hurtiglager, men har en omdreiningshastighet på ordinære 4200 RPM. Gjennomsnittlig søketid er 12 ms.

Den nye harddiskfamilien, som også finnes i 20 og 40 GB-utgaver, skal være svært stillegående - med fire desibel svakere lyd enn forgjengerne. Den første PC-en til å ta i bruk Travelstar 80GN er HP Pavilion ze5300.

Men også Fujitsu vil være med på notene. Riktignok kom selskapet ut med sin 80 GB harddisk for bærbare i går, over to uker senere enn Hitachi. Den nye harddisken er en del av en ny harddiskserie for bærbare, MHT, som vil leveres med lagringskapasiteter på 20, 30, 40, 60 og 80 GB. Også disse har en gjennomsnittlig søketid på 12 ms og en omdreiningshastighet på 4200 RPM, men hurtiglageret er begrenset til 2 MB.

Harddiskene fra begge produsenter veier maksimalt 99 gram. De ventes å bli relativt tilgjengelige for PC-produsenter mot slutten av mars.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.