Større internett-vekst enn i 2000

Antallet nettsteder øker nå raskere enn på høyden av dotcom-boomen.

Antallet nettsteder øker nå raskere enn på høyden av dotcom-boomen.

Antallet mennesker som kommer seg på nett og skaffer seg bredbånd er i kraftig vekst. Det er også antallet nye nettsteder. Siden oktober i fjor har det i følge Netcraft blitt opprettet 17 millioner nye nettsteder, melder bbc.co.uk.

Det er en million mer enn på toppen av netthysteriet i 2000, da 16 millioner nye nettsteder ble opprettet.

Dermed er antallet nettsteder oppe i 74,4 millioner ved starten av oktober, en økning på 2,68 millioner bare i september.

Det finnes mange måter å telle antall nettsteder på. En del estimater omtaler antall nettsider, og da blir tallene vesentlig høyere. Man kan også prøve å måle mengden informasjon. Ifølge ZD Net mener Google det er fem millioner terabyte tilgjengelig på nett.

Netcraft teller antallet domener som er registrert. Dette vil i mange tilfeller ikke gi et helt nøyaktig bilde, men kan være en god indikator. Denne tellemåten vil ikke fange opp veksten på alle de eksisterende nettsidene, og alle bedrifter som bruker Mamuts hjemmesidepakke og havner som underdomene til mamut.no, vil for eksempel kun telles som ett domene. Samtidig telles domener som leder til eksisterende nettsider som ekstradomener.

Tidligere har det blitt gjort estimater som tyder på at 60 prosent av nettstedene i Netcrafts undersøkelse ikke oppdateres jevnlig, melder BBC.

Noen domener som ikke lenger er i bruk, kjøpes opp fordi de fremdeles har en del trafikk. Dessuten bruker spammere dem til å komme høyere opp på Googles søkeranking.

Bloggere har også bidratt til økningen.

Til toppen