Større Kindle klar for Norge

Lesebrettets storebror blir nå tilgjengelig.

Større Kindle klar for Norge
(Bilde: Marius Jørgenrud)

Lesebrettets storebror blir nå tilgjengelig.

Amazons e-bokleser Kindle ble omsider lansert i Norge i fjor høst, etter flere års suksess i USA. Denne versjonen av brettet har en skjermstørrelse på seks tommer, eller drøyt 15 centimeter.

Nå blir også storversjonen Kindle DX tilgjengelig for norske kunder. Dette lesebrettet har 9,7 tommers skjerm (om lag 24,6 centimeter).

Produktet ble opprinnelig lansert på det amerikanske markedet i juni 2009. Omsider foreligger den i en såkalt internasjonal utgave, som innebærer fri bruk av 3G-forbindelse for kjøp og overføring av innhold i over hundre land.

Onsdag denne uken åpnet Amazon for forhåndsbestilling av Kindle DX. De første forsendelsene starter 19. januar. Pris? Om lag 2.800 kroner pluss frakt og norske avgifter.

I likhet med sekstommeren blir heller ikke denne å finne i norske butikker, men må bestilles fra selskapets nettsider.

Kindle DX er langt større enn minstemann. Med 9,7 tommer har den omtrent 2,5 ganger større skjermoverflate.
Kindle DX er langt større enn minstemann. Med 9,7 tommer har den omtrent 2,5 ganger større skjermoverflate.

Foruten større skjerm skiller DX seg fra vanlig Kindle ved at den har innebygget aksellerometer, slik vi kjenner det fra mange smartmobiler. Dette innebærer at lesebrettet kan tippes over og benyttes også i landskapsmodus med en oppløsningen på 1200x824 piksler.

Lagringskapasiteten er økt til 4 gigabyte, dette er dobbelt så mye som hos lillebroren, og skal holde til om lag 3.500 bøker.

Lesebrettet leveres som tidligere kun med amerikansk strømadapter, men kan også lades ved hjelp av medfølgende USB-kabel.

Amazon vil ikke si hvor mange lesebrett de har solgt, men fremholder at produktet er deres mest populære salgsobjekt. Selskapet oppgir for øvrig at de denne julen for aller første gang solgte flere e-boktitler enn ordinære papirbøker.

    Les også:

Til toppen