Større pluss for Chess

Chess-sjef Idar Vollvik øker overskuddet, og spiser trolig markedsandeler fra både Telenor og Netcom, viser ferske tall.

Chess-sjef Idar Vollvik øker overskuddet, og spiser trolig markedsandeler fra både Telenor og Netcom, viser ferske tall.

Mobilselskapet Chess har vært et av de mest lovende mindre mobilselskapene de siste årene. Selskapet har klart å etablere seg som en lønnsom aktør til tross for at det er avhengig av å leie dyre mobiltjenester av operatører som Telenor og NetCom.

I årets første kvartal fikk selskapet et overskudd før skatt på nær 14 millioner kroner av en omsetning på 110 millioner kroner. I tilsvarende periode i fjor fikk selskapet et overskudd på 2,5 millioner kroner av en omsetning på 49 millioner kroner.

Fremgangen skyldes ganske enkelt at stadig flere velger Chess som sitt mobilselskap.

- Vi mottar et stort antall nye søknader hver dag fra mobilbrukere som ønsker å bli kunde hos Chess, samtidig som frafall av eksisterende kunder er svært begrenset, sier styreformann Svein Johnsen i Chess.

- Vi forventer fortsatt økning i så vel omsetning som resultat i tiden som kommer. Vi kommer dessuten til å investere i nye produkter og tjenester som kommer kundene til gode, sier han.

    Les også:

Johnsen mener at mobilbrukerne ikke lenger lar seg lokke i like stor grad av de store operatørne med subsidierte mobiltelefoner og avtaler om bindingstid.

- De fleste forstår at slike avtaler koster mer enn de smaker. Den beste måten å opptre på er fokusere på faste lave priser uten bindingstid, mener Johnsen.

Til toppen